Volkskrant OOG: Het 4daagsespel (oorspronkelijke versie)

2009

Interactieve animatie

Curator:Babette Wagenvoort
Programmeur:Dennis Pasveer

Over Volkskrant OOG: Het 4daagsespel (oorspronkelijke versie)

Het grootste wandelevenement ter wereld: de Nijmeegse Vierdaagse. In 2006 werd de Nijmeegse Vierdaagse na de eerste dag afgelast vanwege de vele onwel geworden deelnemers – waarvan twee met dodelijke afloop – als gevolg van de extreme hitte. De juiste voorzieningen langs de route en een goede voorbereiding van de wandelaars bleken van levensbelang. Men mag niet te weinig drinken, maar ook niet te veel, moet goede kleding dragen en op alle weeromstandigheden voorbereid zijn, goed eten en vooral gemotiveerd zijn.

Plaats in Het 4daagsespel zelf voorzieningen op de route en help de lopers hun vierdaagsekruisje te behalen.

Volkskrant OOG was tot najaar 2009 het online beeldplatform van De Volkskrant, waar kunstenaars in beeld en/of geluid reageerden op nieuws en actualiteiten. De selectie van kunstenaars bestaat uit een diverse groep van gerenommeerde toegepaste- en autonome kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Volkskrant OOG

Het 4daagsespel

door Floor Adams
de week van 21 juli 2009

WAAROM
Vandaag begint het grootste wandelevenement ter wereld: de Nijmeegse Vierdaagse. In 2006 werd de Nijmeegse Vierdaagse na de eerste dag afgelast vanwege de vele onwel geworden deelnemers - waarvan twee met dodelijke afloop - als gevolg van de extreme hitte. De juiste voorzieningen langs de route en een goede voorbereiding van de wandelaars bleken van levensbelang. Men mag niet te weinig drinken, maar ook niet te veel, moet goede kleding dragen en op alle weeromstandigheden voorbereid zijn, goed eten en vooral gemotiveerd zijn. Dit jaar moet men bovendien bedacht zijn op Nieuwe Influenza A en Q-koorts.

Plaats in het 4daagsespel van Floor Adams en Dennis Pasveer zelf voorzieningen op de route en help de lopers hun vierdaagsekruisje behalen.

Dennis Pasveer werkt als softwareontwikkelaar bij het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL). Daarnaast ontwikkelt hij interactieve animaties/games.

MAKER
Floor Adams’ animaties kenmerken zich door een losse maar heldere beeldtaal, waarin met een humoristisch oog voor details kwetsbaarheid kracht krijgt. Haar animaties werden o.a. getoond in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, en ze werkte onder meer in opdracht voor MTV en voor het programma Zembla (VARA/NPS). Ook maakte ze onlangs animaties voor de documentaire ‘Roos Rebergen – Weet ik niet zo goed’. Daarnaast geeft ze les in animatie, onder meer aan jongeren met een autisme spectrum stoornis.

Stills

  • Still uit <cite class='work'>Volkskrant OOG: Het 4daagsespel</cite>
  • Still uit <cite class='work'>Volkskrant OOG: Het 4daagsespel</cite>
  • Still uit <cite class='work'>Volkskrant OOG: Het 4daagsespel</cite>
  • Still uit <cite class='work'>Volkskrant OOG: Het 4daagsespel</cite>
  • Still uit <cite class='work'>Volkskrant OOG: Het 4daagsespel</cite>